Půjčovna šatů vám nezaplní skříň

Je několik situací v životě člověka, kdy by se měla dodržovat etiketa a měli byste přijít na tu kterou událost ve správném oblečení, tzv. dress code. Čeština pro překlad nemá nějaký zažitý výraz, řekněme tedy, že musíte být vhodně oblečení. Asi každý při vyslovení slova letuška, si představí uniformu. Ano, uniforma, tu máme spojenou s řadou zaměstnání. Vojáci, policisté, doktoři, sestřičky, hasiči, ale i pracovníci bank či obchodů, vrátný či recepční.

policisté

A co vězni? Jejich pruhovaný dress code je všeobecně znám, a terčem nejednoho vtipu. Něco zcela jiného než pracovní uniforma, je dress code určený společenskými událostmi. Věnujme se teď ženám, neboť pánové většinou vše vyřeší černým oblekem. Nejtypičtějším oděvem, který dodrží každá žena, jsou asi svatební šaty. I když se vyskytnou výjimky, tak převážnou část nevěst uvidíme v bílých šatech. Nezáleží na délce, od mini až po dlouhatánskou vlečku, ale budou bílé. Jsou významné akce, kdy si nemusíte být jistí, jaký dress code se bude vyžadovat a bylo by velkým faux pas přijít nevhodně oblečeni. Pomůckou nám někdy může být drobná poznámka přímo na pozvánce. Podle toho jsme povinni se řídit a zvolit šaty dlouhé až po zem, nebo krátké, taky barva šatů je určeně daným typem dress codu. I když máte stanovený dress code, vždy máte velký výběr, jaké konkrétně šaty si vybrat, protože každá z nás touží být krásnou.

šaty

Už jako malé holčičky jsme se kroutily před zrcadlem a oblíkaly si na sebe věci z maminčiny skříně. Ne všechny ale máme vrozeno, abychom se vybraly přesně to pravé, co bude naší postavě slušet. Proto nás takové je skvělou příležitostí návštěva půjčovny šatů, např. plesové šaty Praha. Šaty si tam můžete i koupit, ale pokud je návštěva společenských akcí vaší náplní práce, určitě nechcete chodit stále ve stejných šatech a proto je půjčovna pro vás tím pravým ořechovým.